Четвртак, 20. Фебруар 2014.

Виртуeлни матичар за дијаспору

Након успешно завршеног тестирања свих потенцијалних сценарија функционисања сервиса „Виртуелни матичар“ за дијаспору, грађани Србије у расејању од 14.фебруара могу и званично користити ову врсту погодности, и то путем сајта www.dijasporanis.com.

Директан линк: www.eservis.ni.rs/dijasporaweb/iface.aspx

Канцеларија за сарадњу са дијаспором у Нишу, Регионална развојна агенција “ЈУГ“ и Управа за грађанска стања и опште послове града Ниша представљају сервис „Виртуелни матичар“ – једноставан, брз, ефикасан и услужан начин наручивања и плаћања докумената из иностранства, који, покренут из Ниша, по први пут у Србији доприноси јачању веза између дијаспоре и матице, односно српског расејања и локалних самоуправа.

Уколико имате проблем са слањем захтева, или нисте сигурни у претходно постојање документа који вам је потребан, пишите нам користећи контакт формулар (рок за одговор је 48 сати), или позовите Градски позивни центар на +381 18 505 505 (радно време: од 7:30 до 20:00 сати, суботом од 7:30 до 14:00, UTC+01:00).

Коришћењем сервиса „Виртуелни матичар“ за дијаспору, уверење о држављанству можете наручити само за матично подручје Ниш, а изводе из матичних књига рођених, венчаних и умрлих за матично подручје Ниш и све општине које се налазе у централном регистру a то су следеће општине:

Ада, Александровац, Алексинац, Алибунар, Апатин, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бач, Бачина, Бачка Паланка, Бачка Топола, Бела Црква, Београд, Блаце, Богатић, Бор, Бујановац, Ваљево, Велика Плана, Велико Градиште, Власотинце, Врање, Врбас, Врњачка Бања, Вршац, Вучитрн, Горњи Милановац, Гора, Гораждевац, Деспотовац, Димитровград, Жабаљ, Жагубица, Житорађа, Звечан, Зрењанин, Зубин Поток, Ивањица, Инђија, Ириг, Косовска Митровица, Кикинда, Кладово, Кнић, Книћанин, Књажевац, Ковачица, Ковин, Коцељева, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Лазаревац, Лајковац, Лепосавић, Лесковац, Лозница, Лучани, Мали Зворник, Медвеђа, Младеновац, Неготин, Нова Варош, Нови Бечеј, Нови Пазар, Нови Сад, Ораховац, Осечина, Панчево, Пећинци, Пирот, Пожаревац, Прешево, Прибој, Призрен, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Рума, Свилајнац, Сврљиг, Сјеница, Смедеревска Паланка, Смедерево, Сокобања, Сомбор, Сопот, Србица, Сремска Митровица, Сремски Карловци, Сува Река, Сурдулица, Топола, Тутин, Ужице, Црна Трава, Чачак.

Ниш је први град у Србији који је омогућио овакву услугу, која се састоји у томе да грађани Србије могу добити документа која издаје локална самоуправа, и то тако што ће попунити електронски образац на адреси www.eservis.ni.rs/dijasporaweb/iface.aspx и платити картицом (Visa, MasterCard или Maestro), а документа добити поштом. Једним кликом, и попуном обрасца у апликацији, овај некада мукотрпан посао сада се лако реализује.

За проблеме са трансакцијом новца и картичним плаћањем надлежна је Регионална развојна агенција „ЈУГ“: maticar@rra-jug.rs.

За техничка питања и проблеме са слањем захтева задужена је Служба за одржавање и информатичко-комуникационе технологије Града Ниша: podrska.maticar@gu.ni.rs.

Управа за грађанска стања и опште послове Града Ниша задужена је за питања у вези слања и издавања докумената: sdragana@gu.ni.rs и правна питања: ljmatkovic@gu.ni.rs.

За сва остала питања обратите се Канцеларији за сарадњу са дијаспором: maticar@dijasporanis.com.

Тражени документ се шаље препорученом авионском пошиљком.
Рок за доставу на кућну адресу подносиоца захтева је 15 дана.

Изворhttp://dijasporanis.com  .


Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.

Нови број "Синергије"
  У Синергији: Све што знате и не знате о ЕУ Мајкл Давенпорт: Европски пут Србије Јелко Кацин: Политика „лако ћемо“ не води ка ЕУ Душко Лопандић: „Битке за...

Петак, 22. Аугуст 2014.
*}