Петак, 12. Јул 2013.

Дани дијаспоре 2013

 

У присуству бројних Крајинаца на привременом раду у иностранству, представника Канцеларије за дијаспору из Београда, руководства Општине Неготин и гостију из суседних општина у организацији Удружења „Дијаспора Источне Србије“ одржана је манифестација „Дани дијаспоре“.

Манифестација је почела присуством чланова свечаној литургији поводом славе Удружења и великог православног празника Петровдана, а након пријема гостију, у великој скупштинској сали одржана је свечана Скупштина Удружења „Дијаспора Источне Србије“.

„Основна улога Удружења је повезивање матице и дијаспоре“, а ја верујем да ће ова манифестација постати традиционална, с обзиром на велики број наших грађана који живе и раде у иностранству“ – поручио је Боривоје Крекуловић, председник Удружења „Дијаспора Источне Србије“.

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин, поздрављајући госте осврнуо се на сарадњу дијаспоре са локалном самоуправом.

„Наша је жеља да вас активно укључимо у дешавања у родном крају. Ми смо као општинска власт своје активности, када је у питању дијаспора, усмерили на заједничко решавање проблема у селима и граду. Жеља нам је такође да вам понудимо најповољније могућности да инвестирате и помогнемо да реализујете ваше идеје“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Вукман Кривокућа, помоћник директора Канцеларије за дијаспору за Сектор за пословну сарадњу и локално повезивање с дијаспором и Србима у региону нагласио је да је економска сарадња са дијаспором огроман потенцијал за Србију, али нажалост недовољно искоришћен.

У оквиру свечане Скупштине уручене су награде најуспешнијим учесницима литерарног конкурса на тему „Наши корени“ који је расписало Удружење „Дијаспора Источне Србије“.

Током радног дела Скупштине потенцијалним инвеститорима презентовани су пројекти Општине Неготин које су стручне службе издвојиле као посебно пожељне и профитабилне. Своје пројекте презентовали су и представници струковних удружења и институција. 


Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}