Уторак, 09. Децембар 2014.

Дани јабуке - Карбулово 2014

 

У организацији МЗ Карбулово, Удружења воћара „Воћар-Карбулово“ и Пољопривредне саветодавне и стручне службе, а под покровитељством општине Неготин, одржана је пета по реду едукативно-промотивна манифестација „Дани јабуке – Карбулово 2014“.

Смотру, која промовише воћарство и производњу јабуке по којој је село Карбулово постало познато још у 19. веку, отворио је Дејан Стефановић, члан Општинског већа општине Неготин, задужен са пољопривреду и саветодавац у Пољопривредно саветодавно стручној служби Неготин, који је том приликом истакао да ће општина и надаље подржавати овакве наступе пољопривредних произвођача.

И ове године приређен је мини сајам јабуке разних сорти овогодишњег рода, а у стручном делу, смотре воћарима је говорио Љубиша Пакаловић, регионални менаџер Хемијске компаније АДАМА Србија.

За посетиоце манифестације, организатори су приредили и културно уметнички програм, а наступили су чланови КУД-а "Врело" из Шаркамена и вокалне етно солисткиње.

У име организатора свим пријатељима манифестације у Дому културе у Карбулову, где су и одржани пети "Дани јабуке",  Славољуб Станковић, председник Удружења воћара из Карбулова, уручио је захвалнице у знак пажње и потврде сарадње. 

Пету манифестацију "Дани јабуке" организовали су Удружење воћара "Воћар - Карбулово", Месна заједница Карбулово и ПССС Неготин. Покровитељ и овогодишње манифестације била је Општина Неготин, а  спонзори Хемијска кућа АДАМА из Београда, ЗЗ "Уљарица" Неготин и Пољопривредна апотека "Агроцентар" Неготин.

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}