Петак, 31. Мај 2013.

Сарадња општине Неготин и Еликсир групе

На састанку председника општине Неготин мр Милана Уруковића са Зорицом Поповић, генералном директорком и заменицом председника пословног система Еликсир групе из Новог Сада договорена је сарадња општине Неготин и компаније која је приватизовала део ИХП Прахово и намерава да откупи и све преостале целине.

„Имајући у виду значај ИХП Прахово за општину Неготин где је осамдесетих година било запослено чак 4.500 радника, желим да изразим задовољство због намера Еликсир групе да откупи остале производне целине које се налазе у поступку рекструктурирања и настави са инвестирањем у нову опрему. Очекујемо да ће у погонима праховске хемијске индустрије поново бити посла за велики број Крајинаца, чиме би се решио највећи проблем наше општине. Са своје стране општина Неготин ће изаћи у сусрет Еликсир групи у областима које су у нашој надлежности“ – поручио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

Еликсир група је прошле године, из стечаја купила производну целину АД „Ђубрива“ за пет милиона евра, док је у ревитализацију опреме уложено још три милиона евра. По речима Зорице Поповић, генералне директорке, намера Еликсир групе је да до краја године приватизује остале целине ИХП, а то су МЕГ, Холдинг ИХП, Соли и АД Крајина. За ову годину планиране су инвестиције вредне 10 милиона евра, а у наредне три, у нову опрему, инфраструктуру и производне линије, а са циљем постизања стандарда које прописује ЕУ, биће уложено укупно 30 милиона евра.

„Прошле године упошљена су 203 радника, а тај број ће бити знатно увећан након приватизације осталих погона. Еликсир група, као друштвено одговорна фирма активно се укључује у сва дешавања у општини Неготин, као што то чини и у другим срединама где има своје огранке“ – изјавила је Зорица Поповић, генерална директорка Еликсир групе.

Зорица Поповић потврдила је да се решавање црне еколошке тачке, отпремање депоније пиритне изгоретина приводи крају, као и да ће цео посао бити завршен у наредних пар месеци.

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.

Нови број "Синергије"
  У Синергији: Све што знате и не знате о ЕУ Мајкл Давенпорт: Европски пут Србије Јелко Кацин: Политика „лако ћемо“ не води ка ЕУ Душко Лопандић: „Битке за...

Петак, 22. Аугуст 2014.
*}